• Bordeaux Frankrike
Château D'yquem Sauternes 2010 (halvflaska) Sémillon

Château D'yquem Sauternes 2010 (halvflaska)

2 999kr

1 flaskor
Château D'yquem Sauternes 2010 (halvflaska) Sémillon
Château D'yquem Sauternes 2010 (halvflaska) 2 999kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 8 st

Legendariskt sött till de festliga och speciella tillfället!

Serveras bäst vid 8-10 grader. Perfekt till anklevermousse på ett gott saftigt grovt bröd och kvitten marmelad, till mögelost som roquefort, till knäckig persikopaj serverad med en fräsch mascarponekräm.

Världens mest berömda dessertvin! Otroligt rikt och sött, men främst fylligt och fräscht. Château d'Yquem står ensam som regionens enda Premier Grand Cru Classé egendom och är minst sagt en legendar. Årgång 2010 betyder ren perfektion. krämig, intensiv sötma där torkad aprikos, kvitten, anans, solmogen citron, mandelmassa och saffran är det som fyller paletten. Ett komplext vin med ett ihållande friskt avslut.

Omdömen

Beskrivning

Château d'Yquem är " utan tvekan det största söta vinet i Frankrike.

Sauternes viner är mycket speciella då de bygger på Botrytis sinirea vilket är en ädelröta, något som vinamakaren vill uppnå. I Saturenes som ligger i Bordeaux, uppstår denna röta under hösten. Rötan orsakar att druvorna krymper, vilket skapar en extrem koncentration i smak, socker och syra.

Skörden på Château d'Yquem uppgår till tio gånger under två veckors tid för att hitta de perfekta druvorna när de precis drabbats av ädelrötan.

Andra har också köpt