Champagne Gobillard Millésimé 2015
Utmärkt årgångs-Champagne!
Rika aromer med noter av rostade mandlar och hasselnötter och inslag av citrus och aprikos. Fylliga, friska och eleganta smaker med fina bubblor och perfekt balanserad.
Beskrivning
Det var i Premier-Cru-byn Hautvillers, som munken Dom Pérignon verkade under 47 år i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet, så få vinbyar har en sådan stamtavla och tradition som just Hautvillers. Här bedriver den småskaliga champagnefamiljen Pierre Gobillard sin verksamhet och vilka Champagner de gör. Idag är det familjens fjärde generation, Hervé och Florence, som driver Champagne Gobillard och de gör det efter samma principer som deras anfäder gjorde. Deras marker ligger på sluttningarna runt Hautvillers som kanske är den allra mest klassiska av alla champagnebyar. På berget Montagne de Reims strax norr om Epernay odlar Gobillard framförallt Chardonnay, men också Pinot Noir och Pinot Meunier. Det som karaktäriserar Gobillards Champagner är fräschör, elegans och karaktär.
Passar till
Servera väl kyld runt 9-10 grader i ett glas på egen hand eller tillsammans med fisk och skaldjur, gärna krabba, eller eleganta rätter på vitt kött
Utmärkelser
5 stjärnor - Guide Dussert Gerbert
Produktinformation
- Lagerstatus
- 117 st
- Lagring
- Kan lagras 5-10 år
- Karaktär
- Brödigt & fylligt
- Färg
- Gyllene
- Land
- Frankrike
- Region
- Champagne
- Producent
- Champagne Pierre Gobillard
- Huvuddruva
- Chardonnay
- Druvor
- 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir
- Typ
- Kork
- Passar till
- Volym
- 750 ml
- Sockerhalt
- 0.4 g/100ml
- Alkoholhalt
- 12.5%
- Se även
-
Champagne Pierre Gobillard
Hautvilliers, Champagne’s födelseort!
-
Chardonnay
Chardonnay är helt klart vinvärldens vita viners superstjärna. Chardonnay druvan är en mångsidig storsäljare som är välkänd hos de flesta vindrickare. Eftersom Chardonnay är en ganska neutral druva i smaken kan man påverka vinets karaktär med jordmån, odling och vinframställning.
-
Champagne
Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.
-
Brödigt & fylligt
Under denna kategori faller ofta viner in med mognadstoner, som har mognat på ekfat och haft lång kontakt med sin jästfällning. Vinerna kan vara helt torra eller med lite restsötma.