• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Champagne Gobillard Millésimé 2009 Chardonnay

Champagne Gobillard Millésimé 2009

Pris 629 kr

Lagerstatus
13 st
Lagring
Drick nu, till och med 2025
Karaktär
Fylligt & smakrikt
Färg
Medeldjupt gyllene, med elegant mousse
Land
Frankrike
Region
Champagne
Klassifikation
AOC
Producent
Champagne Pierre Gobillard
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
80% Chardonnay, 20% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
4 g/l
Alkoholhalt
12.5%
Se även

Doft & smak

Rika aromer med noter av rostade mandlar och hasselnötter och inslag av citrus och aprikos. Fylliga, friska och eleganta smaker med fina bubblor och perfekt balanserad.

Utmärkelser

5 stjärnor - Guide Dussert Gerbert

Passar till

Servera väl kyld runt 9-10 grader i ett glas på egen hand eller tillsammans med fisk och skaldjur, gärna krabba, eller eleganta rätter på vitt kött

Beskrivning

Det var i Premier-Cru-byn Hautvillers, som munken Dom Pérignon verkade under 47 år i slutet av 1600-talet och början av 1700-talet, så få vinbyar har en sådan stamtavla och tradition som just Hautvillers. Här bedriver den småskaliga champagnefamiljen Pierre Gobillard sin verksamhet och vilka Champagner de gör. Idag är det familjens fjärde generation, Hervé och Florence, som driver Champagne Gobillard och de gör det efter samma principer som deras anfäder gjorde. Deras marker ligger på sluttningarna runt Hautvillers som kanske är den allra mest klassiska av alla champagnebyar. På berget Montagne de Reims strax norr om Epernay odlar Gobillard framförallt Chardonnay, men också Pinot Noir och Pinot Meunier. Det som karaktäriserar Gobillards Champagner är fräschör, elegans och karaktär.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS