• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Champagne Charles Devauchene Pinot Noir

Champagne Charles Devauchene

Pris 279 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, till och med 2024
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene, med fin mousse
Land
Frankrike
Region
Champagne
Klassifikation
AOC
Producent
David Lépicier
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
8 g/l
Alkoholhalt
12%

Doft & smak

Delikata, eleganta och väl avrundade aromer av äpplen och sommarblomster. Smakerna är runda och lena och inramas av livlig och trivsam mousse. Fruktigt, friskt, med en skön avslutning med viss kryddighet.

Passar till

Servera runt 8-12°C till rätter på lite fetare fisk, såsom lax och tonfisk. Också väldigt bra som det är eller till skaldjur eller mjuka och milda ostar.

Beskrivning

1936 köpte Paul Lepicier de första jordlotterna i den lilla byn Bellevue, precis intill Epernay - den berömda staden där några av de bästa Champagne-vingårdarna har sina källare, till exempel Moët & Chandon. 1959 planterade hans son Jacky de första vinstockarna och startade produktionen av Champagne. 1982 tog nästa generation över vingården och utökade odlingen i området. 2003 kom David Lepicier, den fjärde generationen i släkten, till gården för att fortsätta sin fars arbete. Han utökade odlingen ytterligare och 2006 fick han statusen ”Negociant”, vilket gör att han även kan köpa druvor från grannvingårdar vid behov.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS