• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Catena Malbec Mendoza High Mountain Vines 2013 Malbec

Catena Malbec Mendoza High Mountain Vines 2013

Pris 229 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu och fram till 2025.
Karaktär
Fylligt och kraftfullt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Malbec
Typ
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & Smak

Vinet kännetecknas av sin djupa, komplexa bukett av fyllig, mogen frukt. Smaken är begåvad med en fantastisk balans mellan mogen frukt och mjuka tanniner och erhåller även toner av söta björnbär och mocka. Den långa finishen är fyllig och varm. Ett lent och muskulöst vin, svårt att motstå.

Utmärkelser

91/100 - Robert Parker's The Wine Advocate.

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader, gärna tillsammans med nöt, lamm och viltkött. Fungerar även väldigt fint med mogna ostar.

Beskrivning

Familjen Catena kom till Argentina från Italien 1898 och Nicola Catena planterade sina första Malbecrankor redan 1902. Sedan dess har familjeföretaget växt till en Argentinas största. 1963 tog Nicolas Catena över förvaltningen, vid den tiden producerade vingården stora mängder vin till den inhemska marknaden, och detta skulle vara i ytterligare två decennier. Men 1982 lämnade Nicolas, som var proferssor i ekonomi, Argentina för att undervisa vid Berkely University i Kalifornien. Där hann han med många vinbesök i Napa-dalen, vilket gav honom tanken om att han kunde producera lika bra, om inte bättre viner på det argentinska höglandet i Mendoza.