Stort vin som kräver lite djup och tryck i maten. Bra exempel på det är lätt grillade köttbitar, diverse rätter på vilt och lagrade ostar. Servera svalt, några grader under rumstemperatur, efter minst en timme i karaff.
Väldigt stor och komplex med marmelad, asfalt, torkade körsbär, mahogny och tobak. Fyllig, stor smak med silkeslena, tydliga tanniner och en frisk, aromatisk syra. Frukt av jordgubbar, svarta vinbär och körsbär innan en väldigt lång och snygg avslutning.
Capanna har varit i familjen Cencioni sedan 1957 och har sin gård belägen strax norr om Montalcino i området kring Montosoli, som av många anses vara ett av de bästa "cru" för produktion av Brunello. Odlingarna, som uppgår till cirka 20 hektar, ligger i sin tur bara på de bästa delarna av familjens ägor och all skörd och produktion sker helt för hand där de selekterar vilka druvor som ska gå i vilka viner redan i vingården. Deras Brunello-viner är vad producenten är mest känd för och provar man dessa kommer man förstå varför!