Capanna Brunello di Montalcino 2010
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
Capanna Brunello di Montalcino 2010 Sangiovese

Capanna Brunello di Montalcino 2010

Capanna Brunello di Montalcino 2010

Tillfälligt slut

Pris 429 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Precis drickfärdig 2015. Kan sparas några år till och klarar lagring till cirka 2025-27
Karaktär
Stramt och komplext
Färg
Djup och dov rubinröd färg med mörkare kanter
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
100% Sangiovese
Typ
Rött
Sockerhalt
0,9 g/l
Alkoholhalt
15,0%

Doft & Smak

Väldigt stor och komplex med marmelad, asfalt, torkade körsbär, mahogny och tobak. Fyllig, stor smak med silkeslena, tydliga tanniner och en frisk, aromatisk syra. Frukt av jordgubbar, svarta vinbär och körsbär innan en väldigt lång och snygg avslutning.

Utmärkelser

94 poäng - James Suckling

Passar till

Stort vin som kräver lite djup och tryck i maten. Bra exempel på det är lätt grillade köttbitar, diverse rätter på vilt och lagrade ostar. Servera svalt, några grader under rumstemperatur, efter minst en timme i karaff.

Beskrivning

Capanna har varit i familjen Cencioni sedan 1957 och har sin gård belägen strax norr om Montalcino i området kring Montosoli, som av många anses vara ett av de bästa "cru" för produktion av Brunello. Odlingarna, som uppgår till cirka 20 hektar, ligger i sin tur bara på de bästa delarna av familjens ägor och all skörd och produktion sker helt för hand där de selekterar vilka druvor som ska gå i vilka viner redan i vingården. Deras Brunello-viner är vad producenten är mest känd för och provar man dessa kommer man förstå varför!