Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Kastilien-León Spanien
  • Nyhet
Bodegas Naia K-Naia 2023 Verdejo

Bodegas Naia K-Naia 2023

149kr

1 flaskor
Bodegas Naia K-Naia 2023 Verdejo
Bodegas Naia K-Naia 2023 149kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
315 st

Svalodlad, rasande fräsch verdejo du inte vill missa!

Perfekt till rätter som vinkokta musslor, lätt heta räkor i panna, till grillad vit fisk som torsk eller sjötunga eller till matiga sallader med getost och nötter. Servera kring 10 grader.

Livlig och ungdomligt aromatisk profil, fokuserad krossad citrus, päron, äpplen, vit persika och en touch av mineralitet. Smaken bjuder på en torr och krispig karaktär, där toner av både gul och grön stenfrukt samas om att ta plats och mynnar ut i en uppfriskande fräschör.

Omdömen

Beskrivning

Bodegas Naia, belägen i La Seca inom Rueda-regionen – ofta ansedd som Verdejos vagga. En relativt ung vingård, grundad 2002, med ett tydligt fokus på att framställa exceptionella verdejo-viner från autentiska druvkloner från Rueda.

På kort tid har man etablerat sig som en producent av friska och mineralintensiva viner från några av de mest framstående vingårdarna i området. Vingården omfattar 23 hektar, varav 20 hektar består av traditionella gobelet-formade stockar med en genomsnittsålder på 40 år, och 2 hektar yngre stockar. Jordmånen är rik på kalk med inslag av sand, lera och större stenar, vilket skapar idealiska förhållanden för verdejo. Vingårdarna är belägna på en höjd av 700-800 meter över havet, vilket bidrar till ett klimat som är perfekt för druvsorten, med kontinentala och medelhavsinslag som ger stora temperaturskillnader mellan årstider samt dag och natt.

Vinerna från Bodegas Naia är en hyllning till verdejos essens och erbjuder en frisk, ren och lätt aromatisk profil. De produceras från handskördade druvor från lågavkastande stockar, följt av en noggrann selektion. Vinframställningen sker primärt i rostfria ståltankar och neutrala större ekfat, med tekniker som kallmaceration före jäsning och lagring på jästfällning som avslutning.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling