Gott till kryddiga kötträtter, framför allt fläsk med örtiga tillbehör eller en bra pasta. Servera svalt, kring 19-20 grader.
Stor, fruktig och kryddig doft med körsbär, björnbär, mogna plommon och mörka örter och kryddor. Medelfyllig, välbalanserad och smakrik stil med stor fruktpalett av mörka trädgårdsbär, torkade örter, kakao och frisk ren syra. Bra tanniner i den kryddiga, lite mörkare avslutningen.
Bodegas Ego är beläget i hjärtat av distriktet Jumilla i sydöstra Spanien och har snabbt blivit en av årets nya favoriter! Producenten äger 25 hektar vinodlingar som främst består av tempranillo, syrah och den lokala stjärnan monastrell, alla med en relativt hög ålder på sina vinstockar. Företaget är grundat av en grupp nära vänner som alla delade fascinationen för monastrell-druvan och därför hamnade just i Jumilla. Vinmakningsfilosofin är enkel; traditionella metoder i kombination med de modernaste verktygen och teknikerna. Talento Ecologico är en stilren Monastrell.