Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Bodegas Ego

(0)

Bodegas Ego är en bekantskap som snabbt blev till en stor kundfavorit i vårt stall av kvalitativa, små och spännande vinproducenter. Vingården ligger i Jumilla beläget i sydöstra Spanien. 

Bodegas Egos viner har heller har inte gått obemärkt förbi för de stora vintävlingarna och de kända vinkritikerna. Flera guldmedaljer och höga betyg vittnar om är Bodegas Ego är att räkna med framöver. 

Bodegas Ego är en relativt ny bekantskap i vårt stall av små och spännande vinproducenter. Vingården är belägen i hjärtat av distriktet Jumilla i sydöstra Spanien och har snabbt blivit en av årets nya favoriter, både bland oss på Vinoteket.se och bland våra kunder. Deras viner heller har inte gått obemärkt förbi för de stora vintävlingarna och de kända vinkritikerna. Flera guldmedaljer och höga betyg vittnar om är Bodegas Ego är att räkna med framöver.

Vingården, som inte har mycket mer än 10 år på nacken, kombinerar gamla vinframställningstekniker, som t.ex att man skördar alla druvor för hand, med en ultramodern vinkällare. Vinmakningsfilosofin är enkel; traditionella metoder i kombination med de modernaste verktygen och teknikerna, allt för att skapa drickfärdiga viner med en lång framtid för sig.

Producenten äger 25 hektar vinodlingar, som består av Tempranillo och Syrah, men framför allt den lokala stjärnan Monastrell som står för hel 80% av gårdens odlingar. Alla vinstockar har en relativt hög ålder, runt 50 år.

Företaget är grundat av en grupp nära vänner som alla delade fascinationen för Monastrell och valde därför att starta upp verksamheten i Jumilla, där förutsättningarna, med klimat och jordmån, är perfekt för just Monastrell. Man använder bara frukt från de bästa delarna av Jumilla och behandlar den varsamt i ett sprillans nytt vineri.