Servera runt 16-20 grader på egen hand eller tillsammans med lamm eller en klassisk Sheperds pie.
Aromer av kryddiga plommon och svarta vinbär med toner av mentol. Djupa och sammetslena smaker av eleganta plommon och toner av cederträ. Vaniljrikt avslut.
En törst efter innovation och perfektion har hjälpt familjekällaren Angove att få ett eftertraktat 5-stjärnigt betyg från Australiens främsta vinkritiker, James Halliday. Denna fina, fatlagrade röda visar åter att de gått in i nytt territorium. Den är en del av en serie viner gjorda på klassiska druvor från toppregioner, i detta fall silkeslen Merlot från Coonowarra. Coonowarras berömda röda vulkaniska jordar överlägger en djup grund av kalksten, som de bästa delarna av Saint-Émilion där Merlot trivs. Vinstockarna tvingas rota sig djupt ner i marken och producerar då druvor med underbar intensitet. Angove 2015 är otroligt fyllig och smakrik.