Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Angove Family Winemakers

(0)

Ekologiska viner från södra Australien.
Kvaliteten och utbudet med ekologiska viner blir allt bättre. Angove Family Winemakers är en välkänd australiensk ekologisk vinmakare.

Viner från södra Australien

Angove Family Winemakers är en av de största producenterna av ekologiska viner i Australien. Vinmakaren producerar viner som kommer från de bästa vingårdarna i södra Australien, men störst fokus är på vinodlare från McLaren Vale. Varumärken som Medhyk, Warboys Vineyard, Family Crest, Organics och Long Row ingår i familjens viner. Deras certifierade ekologiska och biodynamiska viner kommer bland annat från Warboys Vineyard och Renmark.

Historien om Angove och deras vingård

Dr William Thomas Angove emigrerade från Cornwall i England till Adelaide i Australien 1866. Han byggde upp sin medicinska praktik samtidigt som han började göra vin.

Det var vin som han sedan erbjöd till sina patienter som en tonic. Vinerna var mycket omtyckta av hans patienter och hans hobby med att odla vin växte efter några år till ett företag. Idag driver femte generationen av Angove-familjen vingården.

Kvalitetsviner före kvantitet

Angoves Family Winemakers producerar Shiraz och Chardonnay men även Grenache. Många vinentusiaster anser att Grenache från McLaren Vale är lika bra som de som kommer från Rhônedalen. Viner som produceras av druvor från gamla vinstockar som odlas i sandjord är speciellt eftertraktade. Familjens ekologiska Chardonnay har smak av vit persika, citrus och melon. Vinet passar att servera med grillad fisk, skaldjur och kyckling.

Ekologiska viner

Den ekologiska resan startade 2006 när familjen bestämde sig för att undersöka olika sätt att bättre ta hand om sina vingårdar. Målet var att utveckla mer hållbara metoder att framställa viner. Druvorna som odlades på deras vingårdar blev efter ett tag mer smakrika, vilket resulterade i att familjen bestämde sig för att se till att alla deras familjeägda vingårdar skulle bli ekologiskt certifierade - Australian Certified Organic. Angove Family Winemakers är övertygande om att deras ekologiskt odlade viner som växer på friska jordar utan konstgödsling och bekämpningsmedel ger viner med en mer koncentrerad smak.