• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Alberto Nani Organic Prosecco Extra Dry Magnum NV Glera

Alberto Nani Organic Prosecco Extra Dry Magnum NV

"Omåttligt populära Alberto Nani nu på magnumflaska!"

Pris 299 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
72 st
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt och fruktigt
Färg
Ljust halmgul
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Glera
Volym
1500 ml
Sockerhalt
15 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även
Kategorier

Doft & Smak

Ren, väldigt fruktig och frisk doft av päron, saftiga citrusfrukter, gul melon och lite mineraler. Medelfyllig, väldigt frisk och fräsch smak med bra mousse. Stor fruktighet, mycket äpplen, lime och persikor tillsammans med en frisk syra och bra, ren, avslutning.

Passar till

Perfekt som aperitif, till antipasto, med parmaskinka och melon eller till en härlig plockbuffé. Servera väl kylt kring 9-10 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Alberto Nani Prosecco är ett projekt mellan EnoItalia, Italiens största producent, och en rad ekologiska druvodlare i norra Italien. Gruppen odlare har tillsammans och var för sig, under generationer, odlat druvor av toppklass men haft svårt att sälja vinerna då de inte haft samma know-how i vinkällaren och framför allt inte på det obefintliga marknadskontoret. I samarbete med EnoItalia fick de både en vinproduktionsfacilitet i världsklass och en marknads- och säljavdelning som kunde hjälpa till att få ut vinet på marknaden. Resultatet är Alberto Nani Prosecco Biologico som nu lanseras för första gången i Norden på magnumflaska!