• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Viu Manent Sauvignon Blanc Reserva 2020 Sauvignon Blanc

Viu Manent Sauvignon Blanc Reserva 2020

Pris 129 kr
Lagerstatus
66 st
Lagring
Drick nu, medan ungt och fräscht
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene, med gröna stråk
Land
Chile
Region
Valle Central
Distrikt
Colchagua Valley
Producent
Viu Manent
Huvuddruva
Sauvignon Blanc
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2.1 g/l
Alkoholhalt
12.5%
Se även

Doft & smak

Uttrycksfulla aromer, med anteckningar av ljus frukt och vita blommor, vit persika, päron och apelsinblommor, som kompletteras med subtil citrus- och saltfräschör. Gommen är bred, fräsch och smakfull med en tilltalande finish.

Passar till

Servera väl kylt, runt 7–9ºC som ett friskt aperitif, till lättare fisk- och skaldjursrätter, eller färska, inte för starka ostar

Beskrivning

Viu Manent grundades 1935. Först hade man inga egna fält, men när Don Miguel Viu Manent 1966 köpte de allra bästa vingårdarna i Colchagua-dalen var det förmodligen flera av de lokala vinbönderna som trodde att han fått några glas för många innanför västen. Vid den här tiden var de som vågade ge sig på att göra chilenskt kvalitetsvin få och Don Miguel betalade ganska stora summor för för vingårdarna på totalt 150 hektar. Men lika galen som vinbönderna ansåg att Don Miguel hade blivit, lika genialiskt visade sig hans investering ha varit. Fastigheterna runt huset säljs idag för hissnande belopp.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS