Viu Manent Malbec Reserva Est. Collection Colchagua 2015  Malbec

Viu Manent Malbec Reserva Est. Collection Colchagua 2015

Pris 129 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

El Companero Malbec 2018

Pris: 109 kr

Kryddig och smakrik grill-Malbec

Lagring
Drick nu, till och med 2020
Karaktär
Fylligt, fruktigt och komplext
Färg
Djupt och intensivt körsbärsrött
Land
Region
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Malbec
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2,2 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Eleganta dofter som erbjuder röda frukter och bär, såsom syrliga körsbär, plommon och viol med en subtil notering av tobak, som ger viss komplexitet. Gommen erbjuder anteckningar av vilda björnbär som åtföljs av eleganta tanniner som leder till en lång och generös finish.

Passar till

Servera runt 16-20°C till kraftiga kötträtter, gärna nöt, lamm, fågel, vilt och egentligen till alla kötträtter. Även fantastiskt gott till ost.

Beskrivning

Viu Manent syftar till att göra rött vin med finess och hållbarhet, vilket verkligen känns i smaken på denna lyxiga Reserva. Endast de bästa druvorna är valda och därefter lagras vinet 12 månader på franska ekfat. Viu Manent grundades 1935. Först hade man inga egna fält, men när Don Miguel Viu Manent 1966 köpte de allra bästa vingårdarna i Colchagua-dalen var det förmodligen flera av de lokala vinbönderna som trodde att han fått några glas för många innanför västen. Vid den här tiden var de som vågade ge sig på att göra chilenskt kvalitetsvin få och Don Miguel betalade ganska stora summor för för vingårdarna på totalt 150 hektar. Men lika galen som vinbönderna ansåg att Don Miguel hade blivit, lika genialiskt visade sig hans investering ha varit. Fastigheterna runt huset säljs idag för hissnande belopp.