Urlar 'Select Parcel' Pinot Noir 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin Prisvinnande vin
Urlar 'Select Parcel' Pinot Noir 2016 Pinot Noir
Ekologiskt vin
Urlar Pinot Noir 2017

Pris: 249 kr

Urlar 'Select Parcel' Pinot Noir 2016

"Elegant, topp-Pinot från biodynamiska Urlar"
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2025
Karaktär
Druvtypiskt, örtigt och smakrikt
Färg
Rubinröd med mörk kant
Region
Distrikt
Producent
Urlar Wines
Huvuddruva
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Rött
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
13,0%
Se även

Doft & Smak

Elegant och kryddig doft med röda vinbär, plommon, torkade örter och tydliga inslag av ceder. Medelfylligt, fruktigt och elegant med mycket röda bär, saftiga frukter och bra tanniner tillsammans med en frisk syra. Silkig, len avslutning.

Utmärkelser

96 poäng Wine Orbit
95 poäng Cameron Douglas
18,5/20 poäng Raymond Chan

Passar till

Servera svalt, runt 14-18°C. Passar utmärkt att servera som sällskap till lamm, anka eller svamprisotto. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Select Parcels är precis som det låter ett vin producerat av extremt noga utvalda druvor där bara de bästa klasarna från varje korg väljs ut för att producera detta toppvin från Urlar. Efter selektion avstjälkas klasarna och druvorna får jäsa i öppna, franska jäskar med egen jäst och dagliga överpumpningar. Efter ett par veckor flyttas vinet till franska barriquer där det får mogna cirka ett år före buteljering. Resultatet är en riktigt högklassig, elegant och fruktig Pinot när den är som bäst.

Om vingården

Urlar är gaeliska och betyder jord och sammanfattar ganska enkelt hela filosofin hos producenten då det är växtplatsen och jordmånen som för styra resultatet i flaskan. Druvorna kommer från en och samma vingård i Gladstone och odlas biodynamiskt (vinet är ekologiskt certifierat).