Servera till smakrika rätter av nötkött, vilt eller lamm. Gärna med gräddstuvad svamp som tillbehör.
Ren och lite örtig doft med inslag av björnbär, blå plommon och bigarråer i eldig stil. Smakrikt och mycket fruktigt vin med inbäddade tanniner, inslag av örter och fat och lång balanserad eftersmak. Servera något under rumstemperatur, mellan 16 och 18 grader.
Filippo Baccalaro är en vinmakare som blir allt mer erkänd i Italien men också internationellt. Förutom att han gör viner åt andra vinfirmor driver han också, tillsammans med partners, Farnese, en producent som utnämnts till ”Winery of the Year” tre år i rad av den italienska vinguiden Luca Maroni. Druvorna till det här vinet kommer både från Abruzzo och grannregionen Puglia i sydöstra Italien.
Utmärkelser
Guld - Berliner Wein Trophy 2012
Silver - Mundus Vini International Wine Competition 2011
Brons - International Wine Challenge 2011