• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Terre di Bruca 41 Quarantuno Nero d'Avola Reserva 2014

Runt, fruktigt och smakrikt med mörka körsbär, hallon och en lätt antydan till soltorkad tomat. Torr, ren smak i en stor stil. Skön kryddighet, stor mörk frukt och fasta tanniner. Trevlig avslutning med bigarråer och svartvinbär.

Volym
750 ml
Alkoholhalt
13.5%
Sockerhalt
1 g/l

299kr

Terre di Bruca 41 Quarantuno Nero d'Avola Reserva 2014

299kr
Lagerstatus:
87 st
  • Fri frakt hem till dörren
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar

Beskrivning

Terre di Bruca är en av pionjärerna på Sicilien och är i producentsammanhang en relativt ny konstellation men bygger på vingårdar som har funnits i generationer. Idag är det en grupp vänner från vinindustrin som gått samman med idén att producera så rena, ekologiska och ursprungstypiska viner som det bara är möjligt. Resultatet är väldigt bra med riktigt expressiva, uttrycksfulla viner på typiska druvor för ön. Deras Nero d'Avola Reserva är toppvinet på det absolut bästa druvorna som sedan får riktigt högklassig fatbehandling.

Årgång 2012 av Terre di Bruca Nero d'Avola Reserva blev av en stor oberoende jury av sommelierer utvalt till världens näst bästa rödvin! Dessutom har vinet vunnit flera medaljer på internationella vinmässor och den aktuella årgången är minst lika bra, det är bara att slå till!

Bakom den moderna etiketten på Terre di Bruca 41 Quarantuno Nero d'Avola Reserva 2014 gömmer sig en fruktdriven, örtig och harmonisk men fyllig Nero d'Avola i en spännande, ren stil. Något som verkligen ger vinet en extra dimension är det faktum att det lagrats på både ek- och körsbärsfat! Servera till delikata italienska klassiker som pasta, pizza eller risotto. Totalt ett år på fat och nio månader i flaska innan de första flaskorna lämnade lagret.

Utmärkelser

Brons - Italian Wine and Spirit Competition, London

Passar till

Servera runt 16-20 grader. Ett vin som står utmärkt på egna ben, men passar väldigt bra tillsammans med rika pastarätter eller kolgrillat kött. Dekantera gärna före servering.

Produktinformation

Lagerstatus
87 st
Lagring
Drick nu eller spara fram till och med 2024
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Mörkt blålila med svart kant
Land
Italien
Region
Sicilien
Distrikt
Terre Siciliane
Klassifikation
IGP
Producent
Terre di Bruca
Huvuddruva
Nero d'Avola
Druvor
100% Nero d'Avola
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS