• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 28 166 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Terre di Bruca är en av pionjärerna på Sicilien och är i producentsammanhang en relativt ny konstellation men bygger på vingårdar som har funnits i generationer. Idag är det en grupp vänner från vinindustrin som gått samman med idén att producera så rena, ekologiska och ursprungstypiska viner som det bara är möjligt. Resultatet är väldigt bra med riktigt expressiva, uttrycksfulla viner på typiska druvor för ön. Deras Nero d'Avola Reserva är toppvinet på det absolut bästa druvorna som sedan får riktigt högklassig fatbehandling.

Årgång 2012 av Terre di Bruca Nero d'Avola Reserva blev av en stor oberoende jury av sommelierer utvalt till världens näst bästa rödvin! Dessutom har vinet vunnit flera medaljer på internationella vinmässor och den aktuella årgången är minst lika bra, det är bara att slå till!

Bakom den moderna etiketten på Terre di Bruca 41 Quarantuno Nero d'Avola Reserva 2014 gömmer sig en fruktdriven, örtig och harmonisk men fyllig Nero d'Avola i en spännande, ren stil. Något som verkligen ger vinet en extra dimension är det faktum att det lagrats på både ek- och körsbärsfat! Servera till delikata italienska klassiker som pasta, pizza eller risotto. Totalt ett år på fat och nio månader i flaska innan de första flaskorna lämnade lagret.

Passar till

Servera runt 16-20 grader. Ett vin som står utmärkt på egna ben, men passar väldigt bra tillsammans med rika pastarätter eller kolgrillat kött. Dekantera gärna före servering.

Utmärkelser

Brons - Italian Wine and Spirit Competition, London

Produktinformation

Lagerstatus
49 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Italien
Region
Sicilien
Distrikt
Terre Siciliane
Producent
Terre di Bruca
Huvuddruva
Nero d'Avola
Druvor
100% Nero d'Avola
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Producent

  Terre di Bruca

  Terre di Bruca, en av pionjärerna på Sicilien, är en grupp vänner från vinindustrin som gått samman med idén att producera så rena, ekologiska och ursprungstypiska viner som möjligt.

 • Huvuddruva

  Nero d'Avola

  Nero d´Avola- som betyder ”den mörka från Avola” Precis som namnet antyder så är det en härligt mörkfruktig blå vindruva från den orörda och paradislika Sicilianska staden Avola. 

 • Region

  Sicilien

  Sicilien har under senare åren upplevt något av en renässans med både nya appellationer och producenter som helt fokuserar på kvalitet. En stor del i förklaringen till detta är att man nu för tiden letar efter ”terroir” i bra viner.

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet.