• Fri frakt hem till dörren
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 20 814 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Tenuta San Guido anses vara den vingård som startade vinmakningstrenden som idag kallas "Supertoscanare". Alltså viner där man medvetet valt att nedklassificera vinet till VdT eller IGT, för att på så sätt kringgå de italienska vinlagarna som krävs för att få benämna ett vin med t.ex Chianti DOC. Guidalberto är Tenuta San Guidos andra vin, efter Sassicaia. Vinet tillkom år 2000 då gänget på vingården bestämde sig för att se vad de kunde göra med druvan Merlot och också för att göra ett vin som var drickmoget tidigare än storebrodern Sassicaia.. Vingårdarna ligger på 100-400 möh och vetter mot syd-sydväst. Jordmånen består av kalk- och lerrik jord. Druvorna skördas för hand, med start den 1 september. Vinet lagras 15 månader på delvis nya (30%) fat av fransk och amerikansk ek.

Passar till

Serveras vid 16-18 grader. Utsökt till grillat kött, lammstek, bräserat fläsk, ostar och till en svamprisotto.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick mellan 2020-2026
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Mörkt violett
Land
Italien
Region
Toscana
Producent
Tenuta San Guido
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
60% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även
Kategorier
 • Huvuddruva

  Cabernet Sauvignon

  Cabernet Sauvignon- en druva som var vindrickare någon gång avnjutit eller i alla fall hört talas om. Inte så konstigt då det är världens mest odlade druva. Med sitt tjocka druvskal ger Cabernet Sauvignon viner med ryggrad och fin struktur.

 • Land

  Italien

  Världens största vinland!? Allt beror såklart på hur man mäter, men när det kommer till antal liter producerat vin, ligger Italien alltid i topp och slåss med Frankrike om förstaplaceringen varje år.

 • Region

  Toscana

  Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.

 • Kategori

  Våra bästa grillviner!

  Vi hjälper dig hitta vinerna som passar till den grillade maten.