• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Stella Bella Suckfizzle Cabernet Sauvignon 2014 Cabernet Sauvignon

Stella Bella Suckfizzle Cabernet Sauvignon 2014

Pris 349 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Precis drickklar men kommer utvecklas mer i flaskan och kan utan problem sparas i källaren till 2030
Karaktär
Komplex och elegant
Färg
Djupt vinröd med lila kant
Land
Australien
Region
Western Australia
Distrikt
Margaret River
Producent
Stella bella wines
Huvuddruva
Cabernet Sauvignon
Druvor
100% Cabernet Sauvignon
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Oväntat frisk och pigg doft av körsbär, hyvlad mörk choklad och ett kryddpotpurri med örter och muskot. I bakgrunden vävs eleganta fattoner av kaffe, mocca och vanilj in med en otrolig precision. Fyllig, intensiv smak med massor av saftig och läcker frukt, integrerade pudriga tanniner och inslag av charkuterier, skogsbädd och fatkrydda. Välbalanserad, lång och spännande avslutning.

Utmärkelser

Guld Decanter World Wine Awards

Passar till

Koncentrerat vin som behöver smakrik, elegant mat, t.ex. en långkokt marockansk lammgryta med aprikoser, mandlar och mynta. Servera svalt, kring 18-19 grader efter minst en timme i karaff.

Beskrivning

Stella Bella betyder "vacker stjärna" och är en av de främsta producenterna i Western Australia, om inte hela Australien, med sina konsekventa fem stjärnor i The Wine Companion och med toppbetyg för sina viner runt om i världens internationella vintävlingar. Charmen med dem är att de inte tar sig själva på allt för stort allvar utan producerar helt enkelt viner de vill dricka själva. Att det råkar vara bland det bästa som lämnar landet är en annan femma... Just detta vinet är producerat av producentens bästa druvor från Australiens mest sydvästliga vingårdsläge!

Vårt senaste besök

Margaret River sträcker cirka 90 kilometer från norr till syd och Stella Bella är beläget i den södra delen, cirka tre mil söder om staden Margaret River i en by som heter Karridale. Med 70 hektar vinodlingar spritt över fem olika lägen har de tillgång till en lång rad mikroklimat och förutsättningar men deras Suckfizzle-gård är den mest södra belägna vingården i hela regionen. Vi träffade vinmakaren Luke när vi var i regionen i oktober 2017 och provade igenom faten med Chardonnay och alla röda viner samt alla redan buteljerade vita. På plats slås man av den enorma perfektion och detaljfokuset som Luke och hans team har. Det är tydligt att fokus ligger på ursprungstypicitet, att "låta frukten få skina" och att istället fokusera på att blanda olika fat från olika vingårdslägen för att få till det bästa slutresultatet. De nya vinerna som vi har nöjet att lansera nu är ett snäpp upp i kvalitet från de redan snygga och fruktdrivna vi lanserade i fjol. Gillar du expressiva, rena och typiskt australiensiska viner så är vinerna från Stella Bella fantastiska!