• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Smithfield Cellars Chardonnay 2019 Chardonnay

Smithfield Cellars Chardonnay 2019

Pris 99 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
76 st
Lagring
Drick nu, till och med 2021
Karaktär
Fruktigt och fatat
Färg
Ljust gyllene
Land
Australien
Region
South Eastern Australia
Producent
Kingston Estate Wines
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
4,8 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Välbalanserade dofter och smaker, med inslag av rostat bröd, nötter och skirat smör. Friskt och torrt, men med runda smaker av persika, ananas och melon.

Passar till

Servera runt 9-11°C till enklare fisk- och skaldjursrätter. Också fint till lite lättare kötträtter på kalv eller fågel.

Beskrivning

1961 träffades de grekiska immigranterna Nina och Steve Moularadellis när de arbetade som druvplockare i Riverland. De gifte sig och köpte snart ett egen jordbruk och 1965 kunde de stoltsera med sin första egna skörd. Deras son Bill växte upp i den snabbt växande vingården och lärde sig både hantverket och företaget och vid 21 års ålder grundade han sin egna vingård precis intill föräldrarnas. Bill fick tidigt ut sina viner på export och han skördade snabbt framgångar i framför allt Storbritannien och Kanada. Idag är Kingston Estate fortfarande en familjeangelägenhet, där Bill driver verksamheten tillsammans med sin hustru och tre döttrar. Döttrarna ja! Precis som sin far, så har de också tagit steget mot att starta egen vintillverkning då de 2019 grundade Mo Sisters Vineyard. Spännande familj, där det genomgående temat är kvalitet, tillförlitlighet och kontinuerlig förbättring