Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Kingston Estate Wines

(4)

För dig som gillar australiensiska viner.
Kingston Estate Wines tillverkar viner av olika druvblandningar i olika prisklasser och de kombinerar bra kvalitet med stora volymer. 

Kingston Estate Wines ligger i Kingston on Murray i vinregionen Riverland i delstaten South Australia. Vineriet byggdes 1985, på samma plats där den gamla vingården låg, vilket betyder att Kingstyon Estate Wines idag alltså består av två separata vinerier. Först och främst det gamla vineriet där de producerar premiumviner och sedan det nya vineriet där de gör bulkviner av bra kvalitet.

Stor producent av bulkvin

Kingston Estate Wines producerar viner med olika druvblandningar i olika prisklasser och exporterar dem sedan till hela världen. De tillverkar över 50 miljoner liter vin om året, där det mesta blir sålt utomlands. Förutom mindre leveranser med super premium Shirazviner, kan de också erbjuda kunderna stora leveranser av Chardonnayviner.

Kingston Estate

Kingston Estate tillverkar tre vita och tre röda viner. Bland de vita hittar du bland annat ett Chardonnayvin med härliga dofter av persika och blommor samt smak av stenfrukt och ek. Vinet passar mycket bra till lax och kyckling men går också bra tillsammans till pasta. Hos de röda finner du en Shiraz med doft av plommon och peppar med smaker av svarta vinbär och mörk choklad. Det här vinets fina och ihållande tanniner sant långa eftersmak gör att det passar speciellt bra till fläskkött och rostade grönsaker.

Kingston Empiric

Kingston Empiric Premium är ett rött Shirazvin, vilket är en bra representant för vinregionen Barossa Valley. Vinet håller dessutom hög kvalitet och tillverkas enbart av druvor från de egna vinodlingarna. Det innebär framför allt att detta vin har distinkta dofter av björnbär och mörka körsbär med smak av röda bär och mogna plommon. Plommonsmaken gör att vinet passar utmärkt till långkokt högrev.

Kingston Echelon

Här finns en Petit Verdot och en Shiraz. Petit Verdotvinet är elegant med dofter av bär och örter med smak av ekfat. Shirazvinet doftar svartpeppar, mynta och ek och har smaker av mogna frukter och mjuka tanniner. Båda dessa har ett långt, sammetslent avslut och passar bra till långkokt nötkött.