Beskrivning

Här har vi fjärde generationens vinmakare till den lilla vingården fördelad på 10 hektar vingårdsmark, med främst Sauvignon Blanc odlad, jordmånen består av en blandning av tre jordmånar (10% silex), alla vingårdslägen bearbetas med så lite påverkan som möjligt och med så naturliga gödningsmedel som tänkas kan. Druvorna hanteras med så stor försiktighet som tänkas kan och med en stor precision i vineriet. Därför blir vinerna så här härligt eleganta och uttrycksfulla.

Passar till

Servera vinet kring 16-18 grader i en vid pinotkupa. Passar perfekt till en lammentrecote ackompanjerad med höstprimörer och vitlöksslungad potatis samt med en skvätt pressad citron precis innan servering, eller varför inte till en jordärtskokssoppa med knaprig bacon på toppen och ett parmesankrisp på sidan.

Produktinformation

Lagerstatus
48 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust rubinrött
Land
Frankrike
Region
Loire
Distrikt
Sancerre
Producent
Noyers Reverdy-Cadet
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Producent

  Noyers Reverdy-Cadet

  Noyers Reverdy-Cadet producerar främst vin av Sauvignon Blanc.
  Noyers Reverdy-Cadet är en småskalig vinproducent i centrala Loiredalen. Här tillverkas främst exklusivt vitt vin gjort på Sauvignon Blanc. 

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Loire

  Längs med den 100 mil långa Loirefloden finner vi en förtrollande vacker dal med rik grönska och dynamiskt klimat. Välkommen till Frankrikes trädgård - Val de Loire!

 • Distrikt

  Sancerre

  Längst den 100 mil långa och hänförande Loirefloden ligger Val de Loire,
  En dal uppdelad på en rad olika vingårdsområden men med Sancerre som den absolut klarast lysande stjärna!