Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Noyers Reverdy-Cadet

(2)

Noyers Reverdy-Cadet producerar främst vin av Sauvignon Blanc.
Noyers Reverdy-Cadet är en småskalig vinproducent i centrala Loiredalen. Här tillverkas främst exklusivt vitt vin gjort på Sauvignon Blanc. 

Noyers Reverdy-cadet är en småskalig vinproducent nära staden Sancerre i centrala Loire-dalen. Denna del av Frankrike är känd för sitt exklusiva vita vin som blir tillverkat av druvan Sauvignon Blanc.

Småskalig produktion sedan fyra generationer

Faniljen Reverdy-Cadet har odlat vin i fyra generationer. Deras gård är endast tio hektar, och produktionen sker därför i liten skala. Jordmånen består bland annat av kalksten, sand och silex (flintasten), vilket är en perfekt mix för druvan Sauvignon Blanc. Det växer också valnötsträd i området, vilket gett inspiration till vingårdens namn; Domaine Trois Noyers, där Noyers betyder valnötsträd.

Ett föredömligt Sauvignon Blanc-vin

Sancerre är så starkt förknippat med Sauvignon Blanc att vin härifrån ofta används som riktmärke för hur ett bra Sauvignon Blanc ska smaka. Den kalkrika jorden som innehåller flinta lyser igenom i vinet - både doft och eftersmak är rökig med inslag av mineraler. Lokalt kallas vinet ofta för “blanc fumé” vilket betyder vit rök på franska.

Vinet har en komplex doft fylld av exotiska frukter och vita blommor. Smaken är elegant och även den fruktig men med en fräsch syrlighet. Sancerre Blanc passar bra till rätter med fisk, kyckling eller fläskkött eller till thaimat. Allra bäst gör sig vinet dock tillsammans med getost.

Ett vitt vin från Sancerre bör du servera väl kylt och kan med fördel lagras i fem till tio år.

Pinot noir inspirerad av grannen

Sancerre ligger endast cirka 15 mil från Bourgogne som är världsberömt för sitt röda vin gjort på druvan Pinot Noir. Denna druva växer även i Sancerre och används hos Noyers Reverdy-cadet i både rött och rosévin.

Rosévinet är precis som det vita, fruktigt med en jordig eftersmak. Rött vin från Sancerre är också relativt lätt och har tydliga aromer av röda bär i både doft och smak. Även detta vin har en jordig och mineralrik eftersmak. Sancerre Rouge bör du dricka till en smakrik måltid, gärna grillat kött eller fågel.