Beskrivning

Vingården Casa Santa Eulália grundades under 1600-talet och ligger vid Atei, mitt i hjärtat av Vinho Verde-regionen. Passionen för att producera vin har överförts genom alla generationer i familjen Marques Leandro, vilket gör det möjligt för deras gård att bibehålla all sin charm, bördiga granitjord och utmärkta klimat. 2005 renoverades den gamla vingården med den bästa tekniken inom vinindustrin som gör att Santa Eulália kan ta fram och förbättra varje detalj från deras högkvalitativa druvor. Casa Santa Eulália har fortfarande ett område med antika vinstockar, även om det mesta av produktionen kommer från 38 hektar (76 tunnland) som omstrukturerades mellan 2000 och 2005 för att omfatta flera druvsorter: Avesso, Alvarinho, Arinto, Trajadura, Loureiro, Azal, Vinhão och Espadeiro - alla typiska sorter för Vinho Verde-regionen. Druvorna till detta vin härstammar från den äldsta vingården på Casa Santa Eulália, Plainas.

Passar till

Servera svalt, runt 8-12°C, som en aptitretare, en mängd olika fiskrätter, eller varför inte en skaldjurssallad.

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene med grön kant
Land
Portugal
Region
Vinho Verde
Producent
Casa Santa Eulália
Huvuddruva
Azal
Druvor
Azal, Arinto
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4g/100ml
Alkoholhalt
12%
 • Producent

  Casa Santa Eulália

  Portugisiskt vin odlat i granitjord.
  I den granit-rika jorden i norra Portugal odlar familjeföretaget Casa Santa Eulália druvor till sina viner. Framställningen av vin har pågått sedan 1822.

 • Land

  Portugal

  Portugal - ett magiskt vinland med prisvärda kvalitetsviner. Portugal producerar viner med karaktär från det gröna och fuktiga Vinho Verde i norr till heta Alentejo i söder.

 • Region

  Vinho Verde

  Det grönskande och vackra Vinho Verde är till ytan det största distriktet i hela Portugal, som vinproducerande land. I Vinho Verde växer och frodas vinrankorna i bördiga granitjordar. 

 • Huvuddruva

  Azal

  Allt om Portugals syrliga "Riesling".
  Den underskattade portugisiska vitvinsdruvan Azal Branco används främst för vitvin.