Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Casa Santa Eulália

(1)

Portugisiskt vin odlat i granitjord.
I den granit-rika jorden i norra Portugal odlar familjeföretaget Casa Santa Eulália druvor till sina viner. Framställningen av vin har pågått sedan 1822.

Casa Santa Eulália producerar gröna unga viner av hög kvalitet. Den granitrika jorden som druvorna växer i ger dem en unik och exklusiv karaktär. Genom att kombinera olika druvsorter framställer de ett elegant och distinkt vin som är väl balanserat.

Utmärkta klimatförhållanden

Druvorna odlas i norra Portugal i det populära Vinho Verde distriktet i kommunen Mondim de Basto. Jorden är granitrik och har en sammansättning av mineraler och salter som tillsammans med ett fuktigt och soligt klimat ger en perfekt förutsättning för välsmakande druvor.

Där Casa Santa Eulálias druvor växer är klimatet lite svalare och nederbörden är riklig vilket ger en grönskande region. Tack vare detta klimat får druvorna en syrlig smak och ett innehåll med mycket mineraler och lite socker.

Familjeföretag

Familjen startade vinodlingen 1822. Sedan dess har familjen haft en passion för vinodling som har gått i arv i flera generationer. Familjen följer ledorden innovation och tradition och orden har visat sig framgångsrika för företaget. Med hjälp av ledorden har de kunnat utveckla vinet men samtidigt behålla den kvalitet och tradition kring tillverkningen som de är och alltid varit känd för. Idag har företaget över 40 hektar med odlingar av olika druvor.

Olika viner

Familjeföretaget säljer viner av två olika märken, Casa Santa Eulália och Plainas. I sortimentet finns det vita viner, rosévin, rött vin och mousserande vin. Det röda vinet är framställt av den blå druvan Vinhão som innehåller mycket tanniner och hög syra. Espadeiro har ett mörkt skal men ett ljust innehåll och är en druva som de använder till rosévin. Bland de vita vinerna finns några olika druvor som används antingen som den enda druvan eller i en blandning av två sorters druvor.

Passar bra till

Vinerna från Casa Santa Eulália är lätta, fräscha och fruktiga och passar bra till sallad, fisk och skaldjur. Även rödvinet känns lätt och fräscht och passar mycket bra till lokal portugisisk mat som till exempel sardiner.