Pirathon Shiraz by Kalleske 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin Prisvinnande vin
Pirathon Shiraz by Kalleske 2014 Shiraz
Kilikanoon Baroota Shiraz 2016

Pris: 167 kr

Pirathon Shiraz by Kalleske 2014

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2032
Karaktär
Fylligt och smakrikt
Färg
Djupt rubinröd med svart kant
Land
Distrikt
Producent
Kalleske Wines
Huvuddruva
Druvor
100% Shiraz
Typ
Rött
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14,5%
Se även

Doft & Smak

Massiv, mörk och fruktig doft av plommon, svarta vinbär, kakao och söta kryddor såväl som julkaka, torkade örter, blåbär och nötiga ekfatskaraktärer. Fyllig, stor smak av mer mörk frukt och bär tillsammans med rostat fat. Snygga, lena och runda tanniner med en underbar struktur och härlig längd.

Utmärkelser

Guld China Wine and Spirits Awards
Best Value China Wine and Spirits Awards
95 poäng James Halliday

Passar till

Stort och kraftigt vin så tänk stor och kraftig mat. Hemmagjord burgare, grillad entrecôte, långbakad porchetta eller en bricka med lagrade hårdostar och marmelad. Servera svalt, krin 18-19 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Många anser att det nordvästra hörnet av Barossa Valley producerar bland de bästa, mest smakrika vinerna i hela Australien tack vare sitt specifika mikroklimat. För att lyfta detta lite extra och för att vinproducenter ofta är ett rätt skönt gäng vänner så har de bästa odlarna och producenterna med mark i Greenock, Moppa, Belvedere, Stonewell, Seppeltsfield och Koonunga gått ihop för att göra det optimala vinet - Pirathon! Åtta olika odlare som alla varje år bidrar med en del av sina bästa druvor som sedan, under Troy Kalleskes vakande hand, blir till ett otroligt prisvärt, stilrent och smakrikt vin med fantastisk karaktär. Vinet packas sedan i en profilflaska med den enkla logotypen som pekar på kartan varifrån det kommer. Simple and great as that!