Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Det här är ett Bourgogne-vin i en klass för sig. Producenten Philippe Rossignol fokuserar på att låta platsen tala i sina viner. Det här från Gevrey-Chambertin är i nivå med de flesta andra Bourgogne-producenters premier crus. 

Han manipulerar vinet så lite som möjligt och använder endast naturlig jäst och lätt filtrering. Druvorna skördas för hand och vinifieras på delvis nya ekfat.

Vinet är rubinrött i glaset med rosa reflektioner. Doften är full av toner av röda bär och torkade blommor med kryddiga undertoner. Smaken är delikat, som komplex och gör det svårt att skilja från ett premier cru vin med toner av blommor, svarta körsbär, mörk choklad med lätta kryddiga undertoner och mjuka tanniner.

 Perfekt för lätta rätter såsom en riktigt vällagad svamprisotto till exempel.

Passar till

Servera vinet kring 16-18 grader. Perfekt till lättare och eleganta rätter som smörstekt torsk med baconhack och rödvinsreduktion, till anka med plommonsås och rostad potatis samt till en blandad charkbricka.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Gevrey-Chambertin
Producent
Domaine Philippe Rossignol
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.3g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
Kategorier
 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Den eftertraktade bråkstaken! 

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Kategori

  Tillfälliga släppet

  Viner på tillfälligt besök. Varje månad släpps här ett fåtal flaskor spännande, ovanliga, unika eller särskilt dyrbara viner. 

 • Karaktär

  Kryddigt & Mustigt

  Detta är en kategori som kan täcka in många olika smaktyper som lätta, fylliga och mustiga. Kryddigheten kommer både från druvans egna karaktärer, mognad samt ekfatet.