Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Sicilien Italien
Pellegrino Marsala Superiore Garibaldi DOC Grillo

Pellegrino Marsala Superiore Garibaldi DOC

199kr

1 flaskor
Pellegrino Marsala Superiore Garibaldi DOC Grillo
Pellegrino Marsala Superiore Garibaldi DOC 199kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 6 st

Bästa kompis till Tiramisu!

Servera till klassiska sicilianska desserter med ricotta eller kakkräm. Serveringstemperatur idealisk kring 12-14 grader.

Stor aromatik med kvitten, torkade fikon och vanilj. Smaken är söt och lång med tydliga inslag av torkade aprikoser och mjuka honungstoner.

Omdömen

Beskrivning

I Marsala på ön Pantelleria äger familjen Pellegrino över 150 ha av de bästa vingårdarna på ön och här gör de ett av Siciliens mest eftertraktade viner som har fått flera utmärkelser.

Pantelleria är en liten vulkanö ca. 85 km sydväst om Sicilien. Det blåser och det är hårt arbete att skörda druvor på ön. Allt sker för hand, inga maskiner används på fälten.

Pellegrino är medlem i "Consortium for the safeguard and promotion of DOC wines of Pantelleria Island" och hjälper därmed till att främja vinproduktionen på Pantelleria.

Tillverkning

Tre druvsorter används till Pellegrinos Marsala DOC, grillo, catarratto och inzolia, och de plockas i mitten av september.

Druvorna odlas i området kring Marsala och Mazara del Vallo i provinsen Trapani. Här är jorden ganska lerig, fälten ligger några meter över havet och medelhavsklimatet är milt på vintern, med begränsad nederbörd och mycket varma och blåsiga somrar. Vinifieringen sker vid 20-22 grader och jäsningen stoppas genom att tillsätta en neutral alkohol. Senare tillsätts kokt druvmust. Vinet åldras på ekfat i minst 24 månader.

Om tillverkaren

Pellegrino grundades 1880 av Carlo Pellegrino. Kunskap och erfarenhet har gått i arv från generation till generation. Både vad gäller arbetet i vingården och själva vinframställningen.

Andra har också köpt