Servera runt 16-20°C generellt till smakrika rätter, förslagsvis med inslag av rött kött, såsom nöt, vilt och lamm. Också väldigt bra till en mustig höstgryta eller en trivsam ostbricka
Intensiv på näsan med toner av mogen frukt, myrten, sylt, kryddor och en aning tobak. Smaken är fyllig, len med härlig hint utav körsbär. Runda, stora tanniner, en frisk syra och härlig kryddighet i en lång avslutning.
EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. Producenten grundades på 70-talet och deras fokus ligger på maximalt värde för pengarna. Deras viner kommer ofta i moderna, fyndiga förpackningar och är inte vinerna ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturenlig odling som möjligt. Passo Antico tillverkas endast av autoktona druvor från de bästa vingårdarna på Sardinien, vilket garanterar högkvalitativa druvor och unika viner. Passo Antico presenterar intensiva aromer med inslag av röda frukter och myrtenbär. Den är fyllig och rund i gommen, med en balanserad syra och en lång finish.