Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Varje år, den tredje torsdagen i november, lanseras det första vinet som gjorts på druvor från årets skörd i Beaujolais. Det framställs genom den särskilt påskyndande metoden - kolsyrejäsning.

– Det charmiga med Beaujolais Nouveau är enkelheten. Att det är okomplicerat och lätt att förstå. Det menar Yves Dominique Ferraud som ligger bakom det här vinet.

Druvsorten heter Gamay och aldrig är den så tydlig som i just de här nya vinerna. Lätt och fruktigt, läskande och klunkvänligt. Perfekt som aperitif eller som Yves Dominique säger "Passar till allt. "

Läs en intervju med producenten här. 

Passar till

Servera vinet kring 16-18 grader. Perfekt till friska kycklingrätter, råbiff eller till ost och chark.

Utmärkelser

Medaille d'Or at Trophée Lyon Beaujolais Nouveau

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Mjukt & Bärigt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Beaujolais
Producent
P. Ferraud & Fils
Huvuddruva
Gamay
Druvor
100 % Gamay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5%
Se även
Kategorier
 • Huvuddruva

  Gamay

  Drottningen av Beaujolais!

  Gamay, eller om man ska vara petnoga, Gamay Noir à Jus Blanc, vilket betyder svart Gamay med vit juice som syftar på den mörka färgen på druvans skal samt det ljusa fruktköttet. Det är just färgen på vindruvan som är den stora anledningen till att det skapas både vita, rosé men såklart framförallt röda viner på Gamay. 

 • Region

  Beaujolais

  Beaujolais

  Regionen Beaujolais tillhör det anrika distriktet Bourgogne men tittar man på kartan så ser man att Beaujolais, rent geografiskt, faktiskt ligger mitt emellan de båda distrikten Bourgogne samt norra Rhônedalen. Från Mâcon i norr som är tillhörande Bourgogne, vidare till Lyon i söder som tillhör Rhône.

 • Kategori

  Beaujolais Nouveau

  LE BEAUJOLAIS NOUVEAU EST ARRIVÉ!
  (= årets Beaujolais Nouveau är här!)

  Beaujolais Nouveau är ett rött vin gjort på druvsorten Gamay. Tillverkningsprocessen följs av en hundraårig tradition som från början innebar en tävling om vilken producent som snabbast kunde släppa årets vin. 

 • Karaktär

  Mjukt & Bärigt

  Under denna kategori går rödbäriga, friska viner som nästintill aldrig har lagrats på fat. Smakaromer i mjuka och bäriga viner går åt röda bär som jordgubbar och skogshallon, örtighet som rosmarin och lavendel och ofta med en frisk syra.