Beskrivning

Neleman Wines är en nutidens vinproducent i bemärkelsen att det är ett samarbete mellan en holländsk reklambyrå och en djupt dedikerad ekologisk vinbonde i Valencia. Resultatet är unikt; naturviner i en modern och lekfull förpackning. Vinodlingarna ligger utanför den lilla byn Casas del Rey, med bara 80 invånare, i distriktet Valencia. Fokus i flaskan är det som händer i vingården, dvs. man låter ursprunget och druvan tala för sig själv och tillämpar en tydlig "hands-off"-filosofi i vineriet. Helt ekologiskt odlat och certifierat från tre olika block med tempranillo. Förpackat i en väldigt kul flaska som man kan skräddarsy själv. Vinet är veganvänligt.

Passar till

Strålande vin till plockmat, pizza eller en lasagne. Servera lite svalt kring 18-20 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
146 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Spanien
Region
Valencia
Producent
Bodegas Neleman
Huvuddruva
Tempranillo
Druvor
100% Tempranillo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.3g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Bodegas Neleman

  “Good wine to save the world”

  Derrick Neleman som grundade Neleman Wines, tror starkt på koldioxidneutralt, veganvänligt, ekologiskt vin som uttrycker kreativitet, konst, natur och god smak! “Good wine to save the world” helt “enkelt”.

 • Land

  Spanien

  Spanien innehar förstaplatsen vad gäller världens största odlingsareal av vin, med hissnande dryga miljonen hektar. Allt från eleganta vita till varmfruktiga röda viner. Det finns garanterat något för var vindrickares palett.

 • Huvuddruva

  Tempranillo

  Den spanska veteranen 

 • Kategori

  Veganskt vin

  Är det kött i vin? Nej, men här kan du läsa allt du behöver veta om veganvin.