Old Cuban är en elegant och smakrik cocktail som kombinerar rom, champagne, mynta och lime. Denna drink skapades av den berömda bartendern Audrey Saunders på Pegu Club i New York i början av 2000-talet. Old Cuban är en perfekt drink för speciella tillfällen eller när man vill unna sig något extra. Smaken är fräsch och balanserad med en härlig kombination av sötma, syra och bubblor.
Gör så här
-
Lägg myntabladen i en shaker och muddla försiktigt.
-
Tillsätt rom, limejuice, sockerlag och Angostura bitter.
-
Fyll shakern med is och skaka kraftigt i 10-15 sekunder.
-
Dubbelsila ner i ett kylt cocktailglas.
-
Toppa med champagne.
-
Garnera med ett myntablad.
Varifrån kommer Old Cuban?
Som vi nämnde ovan skapades Old Cuban av Audrey Saunders på Pegu Club i New York. Drinken är inspirerad av den klassiska Mojito-cocktailen, men med tillägget av champagne som ger en lyxig twist. Namnet "Old Cuban" anspelar på drinkens kubanska rötter, trots att den alltså skapades i New York.
Kan man byta ut spriten?
I originalreceptet används mörk rom, och det är också det vi rekommenderar för bästa smak. Men visst går det att experimentera med andra spritsorter om man vill. Varför inte prova med en god cognac för en lite mer elegant version? Eller byt ut rommen mot vodka för en fräschare variant. Oavsett vilken sprit du väljer så är det viktigt att välja en kvalitetsprodukt, eftersom spriten har en framträdande roll i denna drink.