Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Irish Coffee

Efter en god middag finns det få saker som slår en rykande varm irish coffee. Med sin perfekta kombination av nybryggt kaffe, irländsk whisky, socker och lättvispad grädde är den här drinken älskad världen över. Hos oss hittar du både receptet och whiskyn du behöver för att blanda en irish coffee i världsklass.

Gör så här

  1. Häll whisky och socker i ett förvärmt glas. 

  2. Fyll på med varmt kaffe, nästan ända upp. 

  3. Rör om och toppa försiktigt med lättvispad grädde.

Ingredienser (1 drink)

  • 3 cl whisky

  • 1-2 tsk farinsocker

  • 9 cl kaffe

  • ca 5 cl grädde

Varifrån kommer irish coffee?

Irish coffee skapades av en bartender vid namn Joe Sheridan på Foynes flygplats i västra Irland en kall vinterkväll 1943. När en grupp trötta amerikanska passagerare klev in på flygplatsen efter en inställd flight bestämde sig Joe för att pigga upp dem med en värmande drink. Han blandade starkt kaffe med irländsk whisky, socker och grädde och serverade med ett leende. Passagerarna blev så förtjusta att de frågade om det var "Brazilian coffee" de drack. "No", svarade Joe, "this is Irish coffee!". Sedan dess har denna drink erövrat världen och hittas idag på menyn på barer och restauranger från Dublin till San Francisco.

Kan man byta ut whiskyn mot annan sprit?

Den klassiska Irish coffee görs med irländsk whisky, gärna en blend, som kompletterar kaffet med sin runda, lite söta smak. Men visst går det att variera med andra spritsorter! Konjak och calvados är goda alternativ som ger en touch av Frankrike. Eller så provar du med en mörk rom för en mer exotisk twist. Vi rekommenderar dock att hålla sig till mörka spritsorter – irish coffee med vodka eller gin blir inte riktigt samma sak. Oavsett vilken whisky eller sprit du väljer har vi ett stort utbud av prisvärda och välsmakande alternativ. Välkommen att botanisera bland våra whisky- och spritsorter för att hitta din favorit till Irish coffee!

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept