Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Whisky
  • Storbritannien
  • Kryddig och rökig
  • Nyhet
Glenfarclas 10 Years

Glenfarclas 10 Years

649kr

1 flaskor
Glenfarclas 10 Years
Glenfarclas 10 Years 649kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 8 st

10 års Single Malt från ett av de enda kvarvarande familjeägda destillerierna i Skottland.

Jim Murray skriver i Lademanns Whiskybog om Glenfarclas: "Jag hoppas att deras namn når långt och brett - deras malt bör upplevas av alla som söker flytande skönhet."

Stor och rik aromatik av sherry, honung, en touch av gräddkola och korn. Munnen fylls med kryddor, torkad fruktpaj, kola och en aning rök innan eftersmaken kommer in med mer kryddor, torkad frukt och ek.

Omdömen

Beskrivning

Glenfarclas är idag ett av de enda kvarvarande familjeägda destillerierna i Skottland. Beläget vid floden Spey i maltwhiskins hem, Highlands, grundades destilleriet 1836 av löjtnant Robert Hay. Marken låg i anslutning till boskapsbonden John Grants Grants-fält, så när Robert Hay ville sälja sin mark för att återvända till England 1865, var det naturligt för John Grant att göra ett steg och köpa marken och destilleriet. Detta visade sig vara en stor investering och idag, nästan 150 år senare, är Glenfarclas världskänt för att producera några av de mest välkomnande och aromatiska whiskyarna i Skottland. Vattnet som används i destillationsprocessen hämtas från en liten källa som härrör från Benrinnes-bergen – och det är kombinationen av det mycket rena, mjuka vattnet och den unika formen på pot-stills som används som bidrar till Glenfarclas unika stil. Kombinationen av det mycket rena, mjuka vattnet och den unika formen på pot stills som används bidrar till Glenfarclas unika stil. När whiskyn väl har destillerats lagras den på använda fat, antingen från USA, där de tidigare användes för att lagra bourbon, eller från Spanien, där de användes för att lagra Fino Sherry. Whiskyn lagras sedan i minst 8 år innan den släpps till försäljning.

Produktinformation