Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Höstens alkoholfria drinkar

Vill du kunna skippa alkoholen men ändå få njuta av något gott i glaset? Perfekt! Då är det här guiden för dig.

Det finns en rad olika tillfällen då vi väljer att skippa alkoholen på festligare tillfällen, såklart behöver det inte vara vatten eller läsk som serveras i glasen. Nedan har vi listat våra 3 alkoholfria favoritdrinkar:

Moscow Mule med fläder-twist

Ta fram ditt favorit highballglas, muddla en näve mynta med en 4/1 lime, droppa i några droppar koncentrerar fläderblomssaft, i med rikliga mängder is och toppa med upp Ginger Beer. Avsluta med ett myntablad som garnering.

Vit Sangria

Ta fram en relativt stor kanna och skär sedan ned dina favoritfrukter, exempelvis krispiga höstäpplen, apelsin, banan, frysta jordgubbar och några skivor citron (för friskhetens skull). 

Häll sedan på ca 6 cl färsk persikojuice, på med ett fruktigt och friskt alkoholfritt vitt stilla/ alternativt bubblande vin (ca 2 dl) och toppa sedan upp med fruktsoda. Rör om och servera sedan i stora vinkupor.

Frostig Mango & Passions-spritzmargaritich

Oavsett väder och vind så är det aldrig fel med en läckert frostig Margarita. Här kommer ett recept på en 2.0 version.

Pressa i en ½ lime, 1 näve fryst mango samt 1 näve passionsfrukt i en mixer, kör till dess att allt är slätt, servera i cocktailglas och toppa med fruktsoda. Garnera gärna med en skiva passionsfrukt på kanten.

Alla tre drinkar går att göra till drinkar med alkohol

Om du själv kanske ska hålla i en fest och vill kunna erbjuda drinkar både med och utan alkohol går de alla tre ovan nämnda lika bra att få som antingen eller. 

  • Till drink 1 kan du addera 4 cl vodka. 
  • Till drink 2 kan du byta ut det alkoholfria vinet mot ett med alkohol.
  • Till drink 3 kan du tillsätta 8 cl tequila i mixern så blir det en lagom mängd till de två cocktailglas som du får ut av receptet.

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept