Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Frosé

Frosé, även känt under namnet frozen rosé, är en härligt uppfriskande drink för heta dagar. Frosé får en konsistens som liknar slush, alltså ett tillstånd mellan vätska och is som ger en extra dimension till smakupplevelsen.

Njut mer av sommaren med en modern klassiker

Frosé uppfanns enligt vissa källor på baren Primi i New York på 70-talet. Andra menar att de snarare lyckades popularisera en drink som funnits länge, men som har ett oklart ursprung. Vad som däremot står helt klart är att Frosé är väldigt trendigt just nu och att du hittar drinken på allt fler svenska uteserveringar. Frosé är också en drink som du lätt kan blanda själv. Den görs på rosévin, jordgubbar, is och citronsaft. Tvärtemot vad många tror så behövs det ingen särskild utrustning för att få rätt konsistens på drinken. Det räcker med en vanlig mixer.

 Du kan byta ut jordgubbarna mot till exempel vattenmelon, passionsfrukt eller mango. I kombination med rosé är dock jordgubbar en svårslagen sommarkombo enligt oss. 

Ska man använda torr eller söt rosé? Traditionellt används torr rosé i kombination med socker, men du kan experimentera med söt rosé och utesluta en del av sockret. Eftersom vinet späds ut av den smältande isen rekommenderar vi en fyllig rosé, gärna med en djup röd färg.

Gör så här

 1. Placera glasen du tänkt använda i frysen. Coupe- eller vinglas passar perfekt för frosé.

 2. Lös sockret i samma mängd vatten.

 3. I en mixer blandar du vin, isen, sockerlag, citronsaft och de frysta jordgubbarna.

 4. Mixa på hög hastighet tills du får en slät drink. Använd mer vin eller mer is om det behövs för att få rätt konsistens.

 5. Servera i de iskalla glasen och garnera med färska jordgubbar. Tänk på att konsistensen förändras i takt med att isen smälter. Frosé är inte en drink man ska sitta för länge med i handen.

Ingredienser (2 glas)

 • 375 ml mycket kallt rosévin

 • 4 dl frysta jordgubbar

 • 10 isbitar

 • 2 msk strösocker utrört i 2 msk vatten

 • 2 msk färskpressad citronsaft

 • 2 färska jordgubbar

Relaterade produkter

Mer från Recept

Visa mer från Recept