MAN Shiraz 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Prisvinnande vin
MAN Shiraz 2015 Shiraz
Van Zijl Shiraz-Mourvedre 2015

Pris: 139 kr

MAN Shiraz 2015

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller till och med 2020
Karaktär
Fruktigt och smakrikt
Färg
Mörkt blå färg med ljusare kanter
Land
Producent
M A N Vintners
Huvuddruva
Druvor
100% Shiraz
Typ
Rött
Sockerhalt
4,4 g/l
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Aromer av mörka skogsbär, tobak och mocca. Medelfylliga smaker av björnbär, svarta vinbär och peppar med toner av svartpeppar och kakao. Tydliga men relativt lena tanniner.

Utmärkelser

90 poäng - Tim Atkin

Passar till

Servera svalt strax under rumstemperatur. Passar utmärkt tillsammans med smakrika kötträtter av främst nöt eller lamm, till en ostbricka eller varför inte ett mustigt långkok.

Beskrivning

José Conde och bröderna Tyrrel och Philip Myburgh började arbeta tillsammans 2001 ihop med en grupp odlare i Paarl. De 300 första lådorna skapade i Josés traktorskjul och idag 13 år senare producerar de mer än 175 000 lådor och exporterar till 25 länder. Framgångssagan beror till stor del på det fanatiska fokuset på att skapa prisvärda produkter. Något som bland annat backas upp av Robert Parker "I tasted excellent wines from MAN Wines. This winery has some fabolous values!". Deras Shiraz kommer från regionen Agter-Paarl som är kända för sin karakteristiska vingummi-stil. Vissa av Shiraz-druvorna får jäsa ihop med en liten del Viognier-druvor för att lyfta de aromatiska karaktärerna och runda av tanninerna. 20% av vinet får sedan mogna på små franska ekfat.