Beskrivning

Handelshuset Louis Chavy grundades år1938 av Monsieur Louis Chavy, en välkänd ägare av vingårdar i byn Puligny Montrachet samt ägare till en Domaine i Chassey-le-Camp.

De nuvarande ägarna av Maison Louis Chavy, La Compagnie des Vins d’Autrefois, har följt grundarens tradition och kärlek till Bourgogneviner samtidigt som de utökat utbudet av appellationer. För närvarande erbjuder Maison Louis Chavy ett komplett urval av Bourgogne-viner från var och en av de tre stora vinodlingsregionerna i Bourgogne: Côte de Nuits, Côte de Beaune och Côte Chalonnaise.

Passar till

Servera vinet kring 8-10 grader. Perfekt till matiga sallader, ångad torsk med vitvinssås och pressad potatis samt väldigt trevligt till grillade skaldjur.

Produktinformation

Lagerstatus
15 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Bourgogne
Distrikt
Côteaux Bourguignons
Producent
Louis Chavy
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Louis Chavy

  Kända för sina utmärkta vita Bourgogneviner.
  Louis Chavy är en vingård i Puligny Montrachet i Frankrike. Gården är döpt efter den tidigare ägaren och har en lång tradition av vintillverkning. 

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Bourgogne

  Öst-centrala Frankrikes stolta distrikt som lämnar få oberörda. Läs mer om Bourgognes appellationer och karaktäristiska tillverkningsprocesser för att hitta ditt nya favoritvin. 

 • Huvuddruva

  Chardonnay

  Druvan med flera personligheter!