• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
 • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
 • Trygg e-handel Trygg e-handel
Le Terre Barbera d’Alba Superiore 2015 Barbera

Le Terre Barbera d’Alba Superiore 2015

Pris 169 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st

Årgångar i lager

 • 2015
  169 kr
  750 ml
 • 2017
  169 kr
  750 ml
Lagerstatus
58 st
Lagring
Drick nu till och med 2021
Karaktär
Fruktigt och runt
Färg
Purpurröd
Land
Italien
Region
Piemonte
Distrikt
Barbera d'Alba
Klassificering
DOC Superiore
Producent
Terre del barolo
Huvuddruva
Barbera
Druvor
100% Barbera
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12,5%
Se även

Doft & Smak

Djup, fruktig doft av vinbär, björnbär, plommon och peppar. Lite jordiga, djupare toner i bakgrunden. Medelfyllig, rund och smakrik stil med stor frukt från körsbär, plommon och björnbär tillsammans med hyvlad kakao, kryddor och en frisk syra.

Passar till

Gott till en lång rad kötträtter men även italienska korvar, pasta-rätter med grönsaker, ossu bucco eller mellanlagrade ostar. Servera lite svalt kring 18-19 grader.

Beskrivning

Terre del Barolo är ett engagerat kooperativ i byn Castiglione Falletto och grundades av borgmästaren i byn på 50-talet då han såg värdet i samarbete mellan byns vinodlare som vid tidpunkten sålde sina värdefulla druvor till de större producenterna runt om i Barolo. Efter att 363 (!) odlare direkt gick med i samarbetet har projektet utvecklats till något större som idag innefattar en hel del gemensamt ägda vingårdar, ett fantastiskt vineri och en 500 kvm vinshop. Fokus har sedan första dagen varit på karaktärsfulla och äkta viner och inte det kommersiellt slätstrukna som en del andra kooperativ ägnar sig åt. Deras Barbera d'Alba Superiore är ett klassiskt, elegant och fruktigt Piemonte-vin.

Populära viner med samma druva