Beskrivning

Merlot är den mest talrika druvan i Saint Emilion och Pomerol på Bordeauxs högra strand, där den producerar några av världens mest eftertraktade viner. Druvan är numera en stjärna i nästan varje vinproducerande nation över hela världen. Ett ställe du inte förväntar dig att hitta merlot på är Rhône, där syrah och grenache dominerar stort. Den prisbelönte vinmakaren Thierry Ferlay har visat oss att det faktiskt fungerar alldeles utmärkt att producera högkvalitativa merlotviner i hans lokala vingårdar, inte långt från Châteauneuf. Här har han skapat ett underbart mjukt och silkeslent rött med djupa toner av plommon och körsbär med peppriga anteckningar.

Passar till

Servera runt 14°C i på egen hand, eller tillsammans med enkla kvällsmål som korv eller shepherd’s pie eller till en grillfest. Perfekt till den mustiga grytan!

Utmärkelser

Guld - Guide des Vins Gilbert et Gaillard

Produktinformation

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött
Land
Frankrike
Region
Rhônedalen
Distrikt
Vaucluse
Producent
Cellier des Princes
Huvuddruva
Merlot
Druvor
100% Merlot
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Cellier des Princes

  Viner från en samling vinodlare i Rhônedalen.
  Cellier des Princes är namnet på en samling vinodlare som tillverkar viner i Rhônedalen i Frankrike.

 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Rhônedalen

  Rhône ligger intill floden med samma namn. Härifrån kommer Châteauneuf-du-Pape och flera andra toppviner. Regionen delas in i norra och södra Rhône vilka skiljer sig åt både när det gäller klimat och regler kring odlingen.

 • Huvuddruva

  Merlot

  Känd från kultfilmen Sideways