Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Cellier des Princes

(1)

Viner från en samling vinodlare i Rhônedalen.
Cellier des Princes är namnet på en samling vinodlare som tillverkar viner i Rhônedalen i Frankrike.

Cellier des Princes är ett varumärke under vilket flera odlare och vintyper samlats. Däribland Châteauneuf du Pape, men även flera viner under namnet Côtes du Rhône. De röda vinerna är kraftfulla med strävhet och fyllighet, men också balanserade och eleganta med en spännande komplexitet. De vita vinerna och rosévinerna står för en betydligt mindre andel av produktionen.

Vinerna

Châteauneuf du Pape - rött

Châteauneuf du Pape är ett smakrikt och mustigt rödvin med djup vinröd färg. Det är komplext men samtidigt elegant med inslag av röda vinbär, röda körsbär och mörka bär med toner av örter som lavendel, timjan och rosmarin. Det ger en balanserad smak med mjuka och eleganta tanniner. Druvan Grenache dominerar upp till 90 %, men får sällskap av Mourvèdre och Syrah. Druvorna är handplockade med omsorg.

Châteauneuf du Pape - vitt

Den vita varianten har en gyllengul färg. Smakerna som framträder är bivax, persika, plommon och vita blommor. I munnen upplever du en perfekt balans mellan alkohol och syra. Druvorna är Grenache Blanc 60 %, Roussane 30 % och Clairette 10 %.

Côtes du Rhône Grand Réserve

De flesta vinmakare hos Cellier des Princes har jordar för både Chateauneuf du Pape och Côtes du Rhône där samma personal skördar båda områdena. Det medför att även druvorna till Côtes du Rhône är handplockade, något som ger en hög kvalitet, så kallat Grand Réserve. Vinet består i likhet med Chateauneuf av Grenache, Syrah och Mourvèdre. Smaken är fruktig och kryddig med inslag av röda och mörka bär, vanilj, viol, peppar och örter.

Côtes du Rhône - vitt

Det vita vinet har en gyllengul färg som drar något åt grönt. Det är fruktigt med en blommig elegans. Det har en perfekt balans av friskhet, fruktighet och syra. Druvorna som ingår är Grenache Blanc, Clairette, Bourboulenc, Roussane och Marsanne.

Côtes du Rhône - rosé

Ett ljust rosa vin smak av röda bär och citrus, viss mineralitet som ger ett frisk och elegant vin av Grenache och lite Syrah och Cinsault.