Servera till smakrika rätter med fågel eller fisk samt lättare kötträtter.
Doften är ung och koncentrerad med körsbär, hallon, plommon, ek, rosenblad och lavendel. Smaken är ungdomlig och balanserad med solmogna bär, mineral, fina tanniner och elegant ek. Serveras något under rumstemperatur, runt 14 grader.
92 poäng av James Halliday och 94 poäng av The Australian Financial Review. Vi håller med bloggen Wine of the Week, det kan inte gå fel när vinmakaren Sandro Mosele är i farten. Ett strukturerat och komplext vin från en av våra favoritproducenter i Victoria, Port Phillip Estate. Lite lättare i stilen på grund av den svala årgången. Vinet går att dricka redan nu, men efter några år rundas vinet av och mogna frukttoner framträder. Servera till smakrika rätter med fågel eller fiskrätter eller lättare kötträtter.
Utmärkelser
92/100 - James Halliday
94/100 - The Australian Financial Review