Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Rött vin
  • Rhônedalen Frankrike
  • Kryddigt & Mustigt
Guigal Côte-Rôtie Brune et Blonde 2019 Shiraz-Syrah

Guigal Côte-Rôtie Brune et Blonde 2019

799kr

Slut
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Slut

Lyxigt från Rhône!

Dekantera och servera runt 16-20°C till lite kraftigare kötträtter, t ex en entrecôte av premiumkvalitet, fina vilträtter med en smakrik sås, eller som pricken över i:t till en ostbricka

Kryddiga aromer, med inslag av röda bär och fina subtila dofter av trä. Runda och välbalanserade tanniner, med eleganta smaker av hallon, björnbär och vanilj.

Omdömen

Beskrivning

Marcel Guigals viner anses av många vara, inte bara de bästa i Rhônedalen, utan några av världens finaste viner. Inga andra vinhus i världen får lika höga betyg som Guigal, där alla deras segment ligger i topp i sin kategori. Nyckelorden för Guigals viner är urval, disciplin och lagring. Guigal använder endast helt mogna druvor från de allra bästa vingårdslägena, med de äldsta vinstockarna och skördar dem senare än andra vinodlare i samma område. Skördeutbytet hålls mycket lågt för att säkerställa koncentrationen av vinet. Källarna är ovanligt svala och allt arbete är gjort med en disciplin som gränsar till fanatism. Cote Brune et Blond refererar till att druvorna odlas på två olika slätter i Côte-Rôtie. Côte Brune kännetecknas av en mörk jord som belyser den kraftfulla intensiteten hos Syrah-druvan so odlas där. Côte Blonde kännetecknas av en lättare, kalkaktig jord där man, förutom Syrah, också odlar små mängder av den gröna druvan Viognier.

Utmärkelser

93/100 - Wine Spectator
93/100 - James Suckling

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt