Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Guigal

(2)

Guigal är ett av Rhônedalens mest kända vinhus. Familjen stoppade Côte Rôtie från att bli ett bostadsområde. Idag odlar de viner som klassats som de bästa i världen där.  

Vad är Guigal och vart ligger det?

Guigal är ett av de mest kända vinhusen i Rhônedalen i södra Frankrike. Här gör vinmakaren Philippe Guigal tillsammans med sitt team några av de som kallats världens bästa viner. 

Vinhusets huvudkontor är 1500-talsslottet Château d´Ampuis. Här lagras alla viner i den enorma (en hektar stor) lagringskällaren med plats för 5000 ekfat. Många av vinhusets viner vinifieras också här.  

Varför är viner från Guigal så kända?

Philippes pappa Marcel Guigal gjorde sig ett namn när han räddade Côte Rôtie från att bli ett bostadsområde. Vingårdarna i det området tillhör idag en appellation med världsrykte. 

Tre vingårdsviner från Guigal görs på druvor som odlats där: La Mouline, La Landonne och La Turque. Tre vingårdar som är högst rankade i hela världen.

Var kan man köpa viner från Guigal?

La Mouline fick titeln "Världens bästa vin" eftersom den amerikanske vingurun Robert Parker låtit det regna 100-poängare över det. Vingården är bara en hektar stor och det görs bara 5000 flaskor vin per år. 

På Vinoteket hittar du ofta viner från Guigal. Beställ enkelt och smidigt online med snabb leverans hem till dörren.