Stort vin som kräver ett stort djup i maten, te.x. viltgryta med gelé eller en ostbricka med hårdlagrade ostar. Servera några grader under rumstemperatur, gärna efter en stund i karaff.
Djup, kryddig och fatad doft med moreller, lakrits, choklad och rom-russin. Saftig, smakrik stil med massor av trädgårdsfrukt, torkade körsbär, skogsbärsmarmelad och choklad. Frisk syra i en fruktig finish.
Efter att ha dammsugit Venetien på spännande, mindre producenter bland alla kooperativ som dominerar i regionen, hittade vi lilla pärlan Fratelli Giuliari i byn Illasi, mitt i vinhjärtat av regionen. Firman har drivits av familjen i tre generationer och är kända lokalt som en producent som alltid haft fokus på liten produktion med allt fokus på kvalitet. Med bara cirka 10 000 flaskor i årsproduktion som dessutom alla produceras ekologiskt (ej certifierat) lägger vi vantarna på det mesta vi kan från bröderna Giuliari!