• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Fire Block Old Vine Shiraz 2016 Shiraz-Syrah

Fire Block Old Vine Shiraz 2016

Pris 179 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller låt mogna till och med 2026
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Djupt blålila
Land
Australien
Region
South Australia
Distrikt
Clare valley
Producent
Fire Block Vineyards
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
100% Shiraz
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.5 g/l
Alkoholhalt
15%
Se även
Kategorier

Doft & smak

Djup och nyanserad med smaker av mörk frukt, lakrits och peppriga ekfatstoner. Ett fylligt vin med struktur, elegans och lång eftersmak.

Passar till

Dekantera och servera strax under rumstemperatur vid 16-20 grader. Utsökt tillsammans med smakrika hårda ostar, kallskuret eller kraftiga och smakrika kötträtter, gärna grillat.

Beskrivning

Vad som ursprungligen var en liten vingård planterad kring en järnvägsstation (rankorna växte i brandgatan kring järnvägen, därav namnet) har kommit att bli växtplatsen för ett par av våra medlemmars absoluta favoritviner, Fire Block. Denna "old vine" Shiraz är gjord på vinrankor som planterades i början av 1900-talet och är ett ungdomligt och kraftfullt vin med massor av smak. Fire Blocks viner får ständigt höga poäng av James Halliday (Australiens mest berömda vinkritiker) och producenten har fått fem stjärnor av fem möjlig för att dom hållit en konsekvent hög nivå under många år.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS