• Fri frakt hem till dörren
 • Trygg e-handel
 • Kundbetyg 4.6 / 5 • 37 401 omdömen
 • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Drappiers vingårdsmark ligger i den sydligaste delen av Champagne i Urville Bar-sur-Aube-distriktet. Jorden och klimatet här är nära besläktade med förhållandena i Chablis, detta förklarar den unika och intensiva frukten som finns i Drappiers läckra Champagne. Specialiteten är Pinot Noir-baserad champagne, men de har även mark planterad med Chardonnay och Pinot Meunier. Drappiers källare är ursprungligen en del av ett stort cistercienserkloster som byggdes på 1100-talet. Källarna omvandlades till fängelse efter den franska revolutionen och togs över av familjen Drappier strax efter andra världskriget. Drappiers bästa fält idag omger de historiska källarna. Här förvaras flaskorna optimalt vid samma temperatur och fuktighet året runt. Det ger Drappier champagnes otroligt bra förhållanden för lång och perfekt förvaring.

En ekologisk champagne, vars namn, Clarevallis, är uppkallad efter ett kloster som grundades 1115 av en munk som heter Saint Bernard. Druvorna kommer från sluttningarna vid Urville, med åkrar planterade av cisterciensermunkarna. Fälten odlas 100% ekologiskt och jordarna plöjs fortfarande med häst och plog. Nere i de djupa källarna, byggd 1152 av munkarna i Clarevallis-klostret, vinifieras och lagras all deras Champagne. Familjen Drappier har idag tagit över och renoverat dessa källare. Etiketten designades av Charline Drappier och är inspirerad av Clarevallis Bible, som daterats från 1100-talet.

Passar till

Servera runt 10-12°C till friska rätter på fisk, skaldjur eller vegetariskt alternativt som aperitif.

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 6 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Brödigt & fylligt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Champagne
Producent
Champagne Drappier
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
75% Pinot Noir, 10% Pinot Meunier, 10% Chardonnay, 5% Fromentau (Pinot Gris)
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
12%
Se även
 • Producent

  Champagne Drappier

  Pinot Noir-specialisten Champagne Drappier är en pionjär inom hållbarhet och var bland annat den första champagneproducenten att bli CO2-neutral.

 • Huvuddruva

  Pinot Noir

  Pinot Noir är en blå druva av arten Vitis Vinifera, anses av många som den ädlaste av alla blå druvsorter och är extremt svårodlad.

 • Region

  Champagne

  Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.

 • Karaktär

  Brödigt & fylligt

  Under denna kategori faller ofta viner in med mognadstoner, som har mognat på ekfat och haft lång kontakt med sin jästfällning. Vinerna kan vara helt torra eller med lite restsötma.

Finns i samling