Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Mousserande vin & bubbel
  • Champagne Frankrike
  • Brödigt & fylligt
  • Eko
Champagne Drappier Clarevallis Pinot Noir

Champagne Drappier Clarevallis

559kr

1 flaskor
Champagne Drappier Clarevallis Pinot Noir
Champagne Drappier Clarevallis 559kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 5 st

Ekologiskt på blå druvor!

Servera runt 10-12°C till friska rätter på fisk, skaldjur eller vegetariskt alternativt som aperitif.

Smakerna erbjuder intensiva toner av fläderbär med inslag av violer och mycket mineralitet. Den är torr med låg dosering och i full harmoni och balans

Omdömen

Beskrivning

Drappiers vingårdsmark ligger i den sydligaste delen av Champagne i Urville Bar-sur-Aube-distriktet. Jorden och klimatet här är nära besläktade med förhållandena i Chablis, detta förklarar den unika och intensiva frukten som finns i Drappiers läckra Champagne. Specialiteten är Pinot Noir-baserad champagne, men de har även mark planterad med Chardonnay och Pinot Meunier. Drappiers källare är ursprungligen en del av ett stort cistercienserkloster som byggdes på 1100-talet. Källarna omvandlades till fängelse efter den franska revolutionen och togs över av familjen Drappier strax efter andra världskriget. Drappiers bästa fält idag omger de historiska källarna. Här förvaras flaskorna optimalt vid samma temperatur och fuktighet året runt. Det ger Drappier champagnes otroligt bra förhållanden för lång och perfekt förvaring.

En ekologisk champagne, vars namn, Clarevallis, är uppkallad efter ett kloster som grundades 1115 av en munk som heter Saint Bernard. Druvorna kommer från sluttningarna vid Urville, med åkrar planterade av cisterciensermunkarna. Fälten odlas 100% ekologiskt och jordarna plöjs fortfarande med häst och plog. Nere i de djupa källarna, byggd 1152 av munkarna i Clarevallis-klostret, vinifieras och lagras all deras Champagne. Familjen Drappier har idag tagit över och renoverat dessa källare. Etiketten designades av Charline Drappier och är inspirerad av Clarevallis Bible, som daterats från 1100-talet.

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt