Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Champagne Drappier

(4)

Pinot Noir-specialisten Champagne Drappier är en pionjär inom hållbarhet och var bland annat den första champagneproducenten att bli CO2-neutral.

Kort om Champagne Drappier

Champagne Drappier specialiserar sig på Pinot Noir och ligger i södra delen av Champagne i Bar-sur-Aube, där klimatet är nära besläktat med Chablis. Champagnerna lagras i klosterkällare från 1100-talet.

Michel Drappier är en pionjär och var den första som gjorde en Champagne utan tillsats av svavel, tillverkade ekologisk Champagne och utsågs 2017 av Drinks Business till "Green personality of the year" och är den första koldioxidneutrala champagneproducenten.

Ett litet Champagne-hus

Drappiers källare är ursprungligen en del av ett stort cistercienserkloster byggt på 1100-talet. Källarna omvandlades till ett fängelse efter den franska revolutionen och togs över av familjen Drappier strax efter andra världskriget. Drappiers bästa mark omger idag de historiska källarna. Här nere lagras flaskorna optimalt med samma temperatur och fuktighet året runt. Det ger Drappier-champagner otroligt bra förutsättningar för lång och perfekt förvaring.

Michel Drappier - en respekterad vinmakare

Michel Drappier är idag ansvarig för detta lilla, familjeägda champagnehus. Det finns stor respekt runt Michel bland de andra champagneproducenterna, och Michel är känd för att vara både en skicklig och innovativ vinmakare. Michel har fått maximalt ut av odlingarnas potential, genom att bland annat tillämpa modernare produktionsmetoder och göra nya planteringar.

Världens första Champagne utan svavel

Champagne Brut Nature Sans Soufre är världens första champagne helt utan svavel. Det kallas Drappier Brut Nature Zéro Dosage Sans Souffre Blanc de Noirs. Det är således utan svavel men också utan dosering, och sedan är det ofiltrerat och tillverkat uteslutande på Pinot Noir.