• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Craftwork Estate Pinot Noir Monterey 2018 Pinot Noir

Craftwork Estate Pinot Noir Monterey 2018

Pris 179 kr
Lagerstatus
51 st
Lagring
Drick nu, till och med 2022
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Ljust rubinröd
Land
USA
Region
Kalifornien
Distrikt
Monterey County
Producent
Craftwork Wines
Huvuddruva
Pinot Noir
Druvor
100% Pinot Noir
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
5.2 g/l
Alkoholhalt
14%

Doft & smak

Trivsamma aromer av bigarråer, hallon och plommon. Medelfylligt med mjuka tanniner, Fina fruktiga inslag av jordgubbar, med en elegant kryddighet och mineralitet.

Passar till

Servera runt 14-18°C till grillad fet fisk, som lax, ugnsrostad anka, eller en mängd olika lite elegantare rätter med fläsk eller vitt kött. Också väldigt trevligt till mjuka och milda ostar.

Beskrivning

Craftwork producerar handgjorda och hållbara viner längst den gyllene kusten i Monterey County och är amerikansk vintillverkning när den är som bäst. Vingården håller fast vid gamla beprövade metoder, för att på så sätt hedra regionens naturliga uttryck. I en värld där allt fler vingårdar investerar i ny teknik, skulle nog många kalla det gammalmodigt. De själva kallar det hantverk (craftwork). Området är känt för sina varierande markförhållanden, unika terroir och maritima inflytande, vilket är en perfekt cocktail när man producerar kvalitetsvin. Craftwork har lyckats skapa prisbelönta och vardagliga viner med stor valuta för pengarna.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS