• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Collina Dei Ciliegi Amarone Classico 2010 Blend

Collina Dei Ciliegi Amarone Classico 2010

Pris 449 kr

Bevaka

Oj då, den här produkten är tyvärr slut i lager! Ange din mailadress för att bevaka produkten, du blir meddelad när det åter är i lager!
Din bevakning är nu registrerad. Så fort produkten kommer in i lager skickar vi dig ett mail!

Bevaka

För att bevaka en produkt behöver du ange din epostadress och godkänna våran integritetspolicy.
Jag godkänner integritetspolicyn hos Vinoteket.
Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu, till och med slutet av 2023
Karaktär
Fylligt mustigt rött
Färg
Djupt tegelrött med granatfärgad kant
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Amarone della Valpolicella
Klassificering
DOCG Classico
Huvuddruva
Blend
Druvor
50% Corvina, 30% Corvinone, 20% Rondinella
Vintyp
Passar till
Volym
750 ml
Alkoholhalt
14,5%
Se även
Kategorier

Doft & Smak

Fylligt vin packat med plommon, kryddiga körsbär samt komplexa toner av cigarrlåda.

Utmärkelser

Dubbel Guld - Wine & Food Festival of New Paltz, 2015
Guld - International Wine & Spirit Competition, 2014
Guld - Mundus Vini International Wine Competition, 2014
Guld - Gold, Berliner Wein Trophy 2014
Guld - Decanter World Wine Awards 2012
Silver - Decanter Decanter, 2014
Brons - International Wine Challenge, 2014

Passar till

Dekantera minst två timmar innan det serveras till viltgryta, grillat lamm eller lagrade ostar.

Beskrivning

Valpolicella täcker in en mängd olika stilar. På toppen hittar du söta Recioto och dess torra version av Amarone, som sägs ha uppfunnits av Cantina di Negrar - den prisbelönta vinkällaren bakom detta vin. Collina dei Ciliegi Classico är en av de största Amaronevinerna av alla, en åsikt som bekräftas av den imponerande historiken av guldmedaljer. Processen att göra det är dyrt och tidskrävande. Varje druvklase är minutiöst utvald och handskördad. Frukten är sedan lufttorkad för att koncentrera smak och fyllighet innan jäsning, vilket följs av 24 månaders lagring på ekfat, för extra komplexitet.